2018. aug 23.

10+1 HASZNOS APP UTAZÁSHOZ!

írta: mienkavilag
10+1 HASZNOS APP UTAZÁSHOZ!

app.jpg

Az alábbiakban összeszedek pár appot amit én is használok egy egy utazáshoz és ami szerintem mindenkinek jó ha ott van a telefonján ha külföldre utazik.
De kezdjük az elején, az első lépéseknél.

1: MIT PAKOLJ A BŐRÖNDBE?

packpoint.png

Hasznos applikáció ha valahol össze tudod gyűjteni, hogy egy adott utazási típushoz mit vigyél magaddal a bőröndbe és legyen egy check list-ed, hogy véletlenül se hagyj otthon semmit. Ilyen hasznos app például a PackPoint ami pont ebben segít.
Erre az alkalmazásra tényleg azt tudom mondani hogy okos. Beírod hova utazol, mikor és mennyi időre.Majd megadod hogy milyen tipusú útra mész és milyen tipusú programokon veszel részt.Az app pedig figyelembe veszi a helyi időjárást és a megadott paramétereket ...
Tovább Szólj hozzá

repülés szállás alkalmazás szálloda hogyan repülőjegy top10 app hogyan? utikalauz hasznos tippek Utazás hogyan utazz?

2018. aug 23.

A világ 10 legdrágább szállodája!

írta: mienkavilag
A világ 10 legdrágább szállodája!

draga_hotel.jpg

 

Ki ne álmodozna arról, hogy utazása során luxuskörülmények között tölt el kellemesen egy egy éjszakát. Most megnézzük mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlni ha a világ tíz legdrágább szállodája közül akarunk valamelyikben megszállni. Íme a lista:

10.: Burj Al Arab - Dubai, UAE

burj-al-arab.jpg
A Burj Al Arab talán a világ legismertebb szállodája köszönhetően annak, hogy Dubajban mi építkezések folytak az elmúlt 20 évben és ehhez milyen PR tartozott.A modern építészet e csodája a világ negyedik legmagasabb szállodája.Alakja egy vitorlát idé meg a szemlélőnek. Állítólag ez a világ első hét csillagos szállodája.

9.: Hotel Plaza Athenee - Párizs, Franciaország

hotel-plaza-athen_e-paris.jpg

Ez a premier exluzív szálloda rendelkezik a legnagyobb lakosztállyal a ...
Tovább Szólj hozzá

new york görögország szállás luxus szálloda top 10 hogyan top10 első osztály szállodák hogyan? utazási iroda utikalauz a világ legdrágább legdrágább Olaszország Utazás hogyan utazz?

2018. aug 16.

4 ÉJSZAKA SZICÍLIÁBAN SZÁLLÁSSAL 25.000 FORINTÉRT!

írta: mienkavilag
4 ÉJSZAKA SZICÍLIÁBAN SZÁLLÁSSAL 25.000 FORINTÉRT!

catania2.jpg

 

A CÉLPONT: CATANIA, SZICÍLIA

Ha egyszer Szicíliában jársz Cataniat mindenképpen látnod kell, ha pedig még nem jártál itt akkor feltétlenül el kell jönnöd ide. Itt fogod átélni igazán az olasz életérzés és emellett itt készítik szerintem a világ legjobb pizzáját!
Catania gyönyörű város a templomaival és a maga történelmével amely egészen a római korig nyúlik vissza.
Én már jártam itt tavaly bár sajnos csak 1 napot így bárkinek szívesen ajánlom.

A SZÁLLÁS: POLITI APARTHOTEL

47320095.jpg
A Politi Aparthotel egy kellemes szállás konyhával és egy hálószobával a történelmi városrész közepén. Egy perce találod a főteret, az egyetemet. És kb 10 percre a legfinomabb pizzát! Ha érdekel hol találod keress meg Intagram -on és elmondom. 

...

Tovább Szólj hozzá

repülés szállás olcsó hogyan repülőjegy hogyan? utazási iroda utikalauz hasznos tippek olcsó utazás Olaszország Utazás Catania hogyan utazz?

2018. aug 16.

HOGYAN UTAZZ ELSŐ OSZTÁLYON INGYEN?

írta: mienkavilag
HOGYAN UTAZZ ELSŐ OSZTÁLYON INGYEN?


first_class.jpg

 

Ugye milyen jól hangzik? Viszont szögezzük le hogy semmi sincs ingyen.Valamibe mindíg kerülnek az ilyen hangzatos dolgok.Viszont manapság egyre több ilyen hangzatos címbe futok bele az interneten ahol különböző cégek vagy emberek hírdetnek business class vagy first class jegyeket, élményeket “Olcsón” ami az eredeti ár töredéke ugyan, de még így is drága szerintem és több macerával jár mint előnnyel.
De nézzük a lehetőségeket:

ERROR FARE
bud-hnl32.png
Az error fare az amikor egy adott jegyértékesítő honlapján megjelenik egy nagyon alacsony árú repjegy egy technikai hibából adódóan és mivel az a fő szabály, hogy abban az esetben ha ennyiért veszi meg valaki akkor az ugyanúgy érvényes vásárlás mint ha teljes áron ...
Tovább Szólj hozzá

repülés luxus hogyan repülőjegy első osztály hogyan? utazási iroda utikalauz hasznos tippek olcsó utazás Utazás hogyan utazz?

2018. aug 15.

EGY HÉT KORFUN, TENGERRE NÉZŐ SZÁLLÁSSAL - 39.000 Forintért!

írta: mienkavilag
EGY HÉT KORFUN, TENGERRE NÉZŐ SZÁLLÁSSAL - 39.000 Forintért!

korfu.jpg

A CÉLPONT: KORFU

Korfu csodálatos mediterrán célpont az utazni vágyóknak, türkizkék homokos strandokkal, lenyűgöző óvárosával és gyönyörű falvakkal, melyeket illatozó ligetek és dombok szegélyeznek.
Látogass el Perithia-ba, a sziget legrégebbi falujába, miközben felfedezed Chalikounas és Kassiopi strandjait.

A SZÁLLÁS: MUSES SEA VIEW STUDIOS

6.jpg
A Muses Sea View Studios ideális helyen található, egy csendes falusi környezetben, Egy kőhajításnyira van a strandtól, ideális hely azok számára, akik tengerparti lazulást keresnek. A szállás 10 apartmanból áll, melyek mindegyike konyhával, íróasztallal és hűtőszekrénnyel rendelkezik. A szállás számos házon belüli étkezési lehetőséget kínál, beleértve egy hagyományos éttermet és ...

Tovább Szólj hozzá

görögország szállás olcsó ryanair repülőjegy korfu hasznos tippek olcsó utazás Utazás

2018. júl 17.

Két hét USA 250.000,- Ft-ért?

írta: mienkavilag
Két hét USA 250.000,- Ft-ért?

new_york.jpg

Két hét az Usában 250.000 Forint-ért repjeggyel és szállással?

Engem mindíg is vonzott az Egyesült Államok és persze a bakancslistámon vannak olyan dolgok mint enni egy Hot-Dog-ot a Time Square-en, megnézni egy Seahawks meccset vagy épp beülni egy tipikus útmenti piros bőrüléses hamburgerezőbe és inni abból az állítólag nagyon pocsék kávéból.

Akartam készíteni egy összehasonlító bejegyzést arról, hogy hogyan érdemes és hol érdemes repülőjegyet venni és eközben akadtam rá erre. Persze azt is megírom majd de most lássuk mit is találtam.

Persze, hogy az úticél a tengerentúl és ott is New York hiszen akár a városban is el tudsz tölteni két hetet annyi a látnivaló vagy akár remek kiindulópont lehet egy keleti parti körtúrához ...

Tovább Szólj hozzá

new york usa szállás repülőjegy utazási iroda hasznos tippek Utazás

2018. jún 27.

MÁLTA - A Földközi-tenger gyöngyszeme

írta: mienkavilag
MÁLTA - A Földközi-tenger gyöngyszeme

27892545_1815932341761098_3072747756792578048_n.jpg

Málta a Földközi-tenger gyöngyszeme...Legalább is ezt mondják róla...És amúgy valóban:)

MERRE VAN?

Szicíliától pár kilóméterre délre a Földközi-tenger mondhatni közepén.

HOGY JUTSZ EL ODA?

Ha nem szeretnél átúszni Olaszországból vagy Afrikából akkor leginkább repülővel. Budapestről a Wizzair  üzemeltet járatot és kb 40.000 forintért lehet oda vissza utazni. Ezen kívül vannak alternatív útvonalak, mondjuk Olaszországból komppal de erről majd egy kicsit később.

FONTOS INFÓK:

Máltáról pár fontos dolgot tudnod kell mielőtt elindulsz. Az első, hogy az egész sziget kétharmad akkora mint Budapest de odaérve sokkal nagyobbnak tűnik (Valahogy ott máshogy működik a tér idő kontinuum) így egy hetet érdemes rászánni ...

Tovább Szólj hozzá

málta utazási iroda utikalauz valletta Utazás mdina

süti beállítások módosítása