2018. júl 17.

Két hét USA 250.000,- Ft-ért?

írta: mienkavilag
Két hét USA 250.000,- Ft-ért?

new_york.jpg

Két hét az Usában 250.000 Forint-ért repjeggyel és szállással?

Engem mindíg is vonzott az Egyesült Államok és persze a bakancslistámon vannak olyan dolgok mint enni egy Hot-Dog-ot a Time Square-en, megnézni egy Seahawks meccset vagy épp beülni egy tipikus útmenti piros bőrüléses hamburgerezőbe és inni abból az állítólag nagyon pocsék kávéból.

Akartam készíteni egy összehasonlító bejegyzést arról, hogy hogyan érdemes és hol érdemes repülőjegyet venni és eközben akadtam rá erre. Persze azt is megírom majd de most lássuk mit is találtam.

Persze, hogy az úticél a tengerentúl és ott is New York hiszen akár a városban is el tudsz tölteni két hetet annyi a látnivaló vagy akár remek kiindulópont lehet egy keleti parti körtúrához Washington, Philadelphia érintésével.
Persze elsőre a két hét sem volt így belőve, csak kíváncsi voltam mégis mikor és mennyiért lehet a legolcsóbban elutazni New Yorkba.
Az egyik kereső program amit használok az a SkyScanner mivel ott nem csak adott időpontra lehet keresni hanem átfogóan akár egy teljes hónapra lebontva megnézni mikor mennyibe kerül a repjegy de erről majd később részletesebben.
És a legolcsóbb amit találtam az 2019 márciusában volt fellelhető ami azt mondja, hogy oda vissza Budapest-New York március 15. és 30. között, 109.304 Ft az Air Portugal járatával Liszaboni átszállással ami kb 20-30 ezerrel olcsóbb az itthon kínáltaknál mint például a LOT-nál. (A keresést ITT megtaláljátok)

repjegy_new_york.png

Ha a repjegy megvan és nem akarunk az állomáson csövezni New Yorkban, akkor kéne nézni valami szállást is.
Azt tudni kell a Nagy Almáról, hogy a szállás irdatlan drága ha szállodában akarsz megszállni.
Alapból egy olcsó három csillagos szállás olyan 30 ezer forinttól indul per éjszaka és ezzel így annyira nem jönne ki a matek szóval irány az airbnb és magányos egyedüli utazóként nézzünk egy szobát ami jól is néz ki, közel is van mindenhez és olcsó is. Úgy se leszünk ott sokat max aludni járunk „haza”.
És itt keresgélhetünk mivel egész jól kinéző szobákat már olyan 8.000 Ft-ért kaphatunk viszonylag közel Manhatten-hez. Mint például EZT.

airbnb_new_york.png

Az ilyen szobák nem csak arra jók, hogy van hol aludni, hanem mivel nem egyedül vagy így van lehetőséged a helyi erőkkel összeismerkedni, nyelvet beszélni vagy tanulni, sok mindenben kapásból tudnak segíteni, mint egy idegenvezető, gondolok itt arra, hogy ha megkérdezed hogyan tudsz a leggyorsabban eljutni a Time Square-re akkor megmondják, vagy, hogy hol van egy jó kajálda a közelben és esetleg új barátságok vagy szerelmek is szövődhetnek.

Persze ezen felül vannak járulékos költségek mint a kaja, a belépők, a taxi vagy helyi közlekedés de szerintem még így is jóval olcsóbban jössz ki mint egy szervezett úttal ami legalább 5-600.000 Ft és maximum 6 nap / 8 éjszaka.

Illetve szeretném felhívni a figyelmet, hogy az itt elérhető keresések és árak a poszt írásakor éltek, és ezek változhatnak az idő múlásával. 

Remélem tudtam segíteni és kedvet kaptatok egy kis utazáshoz!

Legvégül pedig álljon itt az egyik kedvenc vloggerem Magyarósi Csaba New York-i utazásából általam készített kis videó.

Szólj hozzá

new york usa szállás repülőjegy utazási iroda hasznos tippek Utazás